Obezitatea este o afecțiune medicală cu impact negativ asupra sănătății, fiind cauza a numeroase boli începând de la cardiomiopatii, diabet zaharat, sindrom metabolic până la hipogonadism.
Există o mulțime de cauze pentru care obezitatea este principala cauză a deficitului de testosteron. Însă cercetătorii au descoperit că o enzimă, mai precis aromataza este sursa „tuturor relelor”.
Ce face această enzimă mai exact? Transformă testosteronul în estrogen.
Se înțelege de la sine acum de ce majoritatea bărbaților obezi nu au un aspect tocmai masculin.
Este posibil astfel ca simpla scădere în greutate să aducă beneficii nivelurilor hormonale? Haideți să aflăm!
A se vedea și: Cele mai bune pastile pentru testosteron cu efecte dovedite
Pierderea în greutate stimulează creșterea nivelului de testosteron?
Categoric, da. Și acum că ți-am explicat de ce îți scade testosteronul, vei înțelege și cum îți crește înapoi. Odată cu pierderea în greutate, se reduce și cantitatea de aromatază care convertește testosteronul în estrogen, iar în schimb hormonii androgeni pot crește.
De asemenea, dacă alegi să slăbești prin practicarea unui sport, testosteronul tău va crește și de la acesta.
A se vedea și: Semne care indică un nivel scăzut de testosteron la bărbați
Un studiu efectuat în 2012, pe 900 de bărbați cu prediabet a observat cum, doar cu un aport caloric scăzut și cu 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, a reușit să scadă prevalența deficitului de testosteron de la 20% la 11%.
Concluzii
Dacă ai testosteronul scăzut dar suferi și de obezitate, nu te arunca așa de ușor la suplimente. După cum ai văzut pierderea în greutate poate fi singurul supliment de care ai nevoie.
A se vedea și: Cum opresc testosteronul să se transforme în DHT
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.
Lasă un răspuns