O abordare holistică a îngrijirii poate ameliora durerea, inflamația și alte simptome ale hemoroizilor fără a fi nevoie de medicamente. Cu câteva schimbări, ați putea, de asemenea, să vă preveniți recidivarea hemoroizilor.
Dar, dacă totuși aveți nevoie de tratament, trebuie să știți că există numeroase opțiuni de terapeutice pentru aceștia!
Pentru unii oameni, hemoroizii sunt o parte zilnică a vieții. Pot fi dureroși și pot sta în calea activităților zilnice.
Deși sunt obișnuiți, aceștia devin o problemă dacă încep să provoace iritații dureroase sau mâncărimi sau încep să sângereze.
Din fericire, există câteva modalități simple de a preveni ca hemoroizii să vă întrerupă viața de zi cu zi.
A se vedea și: Care sunt cauzele hemoroizilor?
Care sunt modalitățile de prevenție a hemoroizilor
Obțineți suficiente fibre din alimentație
Hemoroizii sunt mai răspândiți la cei care au mișcări intestinale rare sau care suferă de constipație.
Pentru a remedia acest lucru, este necesar să găsiți modalități de a fi mai regulate.
Consumul de fibre suficiente este o modalitate naturală de a avea mai multe mișcări intestinale. Puteți obține cu ușurință mai multe fibre în dieta dumneavoastră luând suplimente sau consumând alimente care conțin cantități mari de fibre.
Câteva exemple grozave de alimente bogate în fibre includ cerealele integrale, legumele verzi și anumite fructe, cum ar fi bananele și merele.
Beți multă apă
O altă modalitate simplă de a preveni hemoroizii este să beți multă apă în fiecare zi. Mișcările intestinale sănătoase se realizează cu o hidratare adecvată.
A bea multă apă vă va menține corpul hidratat și vă va ajuta să preveniți constipația și efortul în timpul mișcărilor.
Majoritatea adulților sănătoși au nevoie de cel puțin șase până la opt căni de apă în fiecare zi pentru a menține sistemul digestiv să funcționeze eficient.
În plus, apa este bună pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră generală.
Mișcați-vă
Mișcarea este recomandată pentru a rămâne sănătos în general. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă face colonul să funcționeze corect.
Cu toate acestea, anumite exerciții pot provoca efectul opus prin încordarea sau adăugarea de presiune asupra mușchilor abdominali.
Activități precum ridicarea de greutăți pot provoca formarea de noi hemoroizi și iritarea celor pe care deja îi aveți.
Pentru a preveni hemoroizii, încercați să găsiți activități fizice moderate de care să vă bucurați, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga.
Nu luptați cu nevoia de a merge la toaletă
Una dintre cele mai ușoare și simple moduri de a preveni formarea hemoroizilor este pur și simplu să nu rezistați nevoii de a avea o mișcare intestinală atunci când începe.
Ignorarea apelurilor de la Mama Natura poate avea riscuri, inclusiv formarea de hemoroizi. A vă abține prea mult timp de la nevoie poate duce la efort și disconfort în timpul mișcărilor.
Evitați forțarea
Când vă solicitați prea mult în timpul mișcărilor intestinale, există o presiune suplimentară asupra venelor rectului.
Aceasta este cea mai frecventă cauză a hemoroizilor dureroși și care sângerează.
Acest lucru poate apărea, de asemenea, atunci când faceți un efort prea mare făcând alte activități, cum ar fi ridicarea de obiecte grele, tusea cronică și chiar dacă sunteți gravidă.
Dacă sunteți predispus la hemoroizi, este important să fiți conștient de tensiunea pe care o puneți asupra intestinelor și să o evitați atunci când este posibil.
Concluzii
Punctele take away pentru prevenirea hemoroizilor sunt:
- Petreceți o perioadă adecvată de timp pe toaletă;
- Creșteți consumul de fructe și legume, deoarece acest lucru va crește nivelul de fibre care, la rândul său, îmbunătățește procesul digestiv și ușurează evacuarea scaunelor;
- Beți multă apă pentru a preveni scaunele dure și uscate, ușurând astfel mișcările intestinale;
- Faceți exerciții regulate pentru a îmbunătăți funcția intestinului și pentru a trece cu ușurință scaunele.
Este posibil ca dumneavoastră să aveți deja simptome de hemoroizi și să decideți să recurgeți la metode mai conservatoare de tratament al acestora, precum oțetul din cidru de mere.
Va sfătuim, totuși, să alegeți numai metode de tratament despre care știți că dau rezultate, pentru a nu vă mai confrunta niciodată cu simptomele hemoroizilor.
A se vedea și: Cât durează hemoroizii?
Ana Reisdorf este un nutriționist-dietetician licențiat cu peste 13 ani de experiență în domeniul nutriției și dieteticii. Este fondatoarea unei agenții de „content-writing” alcătuită în întregime din experti în domeniul nutriției.
Lasă un răspuns