Anusul este de fapt închis în primele etape ale dezvoltării fetale. Intestinul, care coboară din gură pe măsură ce bebelușul crește în uter, se conectează cu depresia care se formează în pielea fundului, devenind o singură cale care apoi formează anusul.
Această linie de delimitare conectată se numește „linie dentată”, iar deasupra liniei se găsește membrana mucoasă, în timp ce sub linie este locul unde se găsește epiteliul anal.
Plexul venos este un grup de capilare situate în interiorul și în apropierea ieșirii anusului. Nervii senzoriali (nervii care simt durerea) nu trec prin plexul venos al mucoasei rectale deasupra liniei dentare.
Cu toate acestea, ele trec prin plexul venos al epiteliului anal, care se află sub linia dentată.
După cum s-a explicat mai sus, anusul este foarte delicat, constând din două tipuri diferite de țesut, vene și nervi și țesut cu proprietăți elastice.
Opțiunile de tratament sunt numeroase, ba chiar au apărut cercetări privind folosirea oțetului de cidru de mere pentru tratarea hemoroizilor, dar acestea nu sunt consistente și sugerăm să le luați în calcul numai pe acelea despre care știți cu adevărat că funcționează.
Fiind atât de delicat, citiți mai departe pentru a afla despre factorii care cauzează apariția hemoroizilor.
A se vedea și: Ce sunt hemoroizii?
Care sunt principalii factori care cauzează apariția hemoroizilor
Unii dintre cei mai comuni factori de risc pentru hemoroizi includ următorii:
- A fi supraponderal sau obez – Studiile au descoperit că obezitatea și supraponderalitatea pot crește adesea riscul de a dezvolta hemoroizi.
- Vârsta înaintată – Hemoroizii devin mai probabil la persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste.
- Antecedente familiale – Dacă alte persoane din familia dumneavoastră au avut hemoroizi, este probabil să aveți probleme similare.
- Constipație persistentă sau diaree – Atât constipația, cât și diareea pot exercita o mare presiune asupra venelor din intestinul inferior și din rect. În timp, acest lucru poate duce la hemoroizi.
- Sarcina – A fi însărcinată pune o presiune mare asupra venelor rectului, ceea ce înseamnă că dezvoltarea hemoroizilor este mai probabilă ca rezultat.
- Boli hepatice și cardiace – Persoanele care suferă de boli hepatice și/sau cardiace raportează adesea și probleme cu hemoroizii.
- Sindromul intestinului iritabil – acesta poate provoca probleme cu mișcările intestinale. Colita ulcerativă, un alt tip de sindrom de colon iritabil care mai rar, poate crește și riscul de hemoroizi.
- Boala Crohn – O boală autoimună, boala Crohn implică inflamarea tractului gastrointestinal al unei persoane, cu simptome care, în timp, cresc riscul de hemoroizi.
În timp ce problemele date de mișcările intestinale sunt cele mai frecvente cauze ale hemoroizilor, există anumiți factori de stil de viață care pot crește riscul unei persoane atât direct, cât și indirect.
Genetica poate juca, de asemenea, un rol în dezvoltarea hemoroizilor. Un astfel de exemplu este o tulburare moștenită numită sindromul Ehlers-Danlos (EDS) în care lipsa de colagen poate duce la afectarea țesuturilor planșeului pelvin.
Hemoroizii sunt un simptom comun al EDS și uneori pot prefigura o complicație mai gravă cunoscută sub numele de prolaps rectal în care intestinul cade parțial sau complet din corp.
Pe lângă factorii de mai sus, persoanele care petrec perioade îndelungate de timp în șezut sau în picioare pot avea un risc crescut de hemoroizi. Acest fapt este determinat de faptul că sângele ajunge în venele tractului digestiv inferior și nu mai circulă corespunzător.
Din fericire, pentru foarte mulți oameni cărora munca le cere să stea perioade îndelungate de timp în șezut, care se confruntă cu hemoroizi, există soluții terapeutice de mare încredere.
Concluzii
Simptomele hemoroizilor pot apărea și dispărea. Multe lucruri îi pot afecta, în special efortul de a avea o mișcare intestinală. Utilizați aceste sfaturi pentru a preveni constipația:
- Includeți mai multe fibre în dieta dumneavoastră. Fructele proaspete, legumele cu frunze și pâinea și cerealele integrale sunt surse bune de fibre.
- Beți multe lichide (cu excepția alcoolului). Opt pahare de apă pe zi sunt ideale.
- Faceți sport regulat.
- Evitați laxativele. Acestea pot duce la diaree, care poate agrava hemoroizii.
- Când simțiți nevoia să mergeți la toaletă, nu așteptați prea mult.
A se vedea și: Cum se pot preveni hemoroizii?
Melissa Mitri, MS, RD este un nutriționist-dietetician licențiat precum și un scriitor profesionist în domeniul sănătății. Deține un cabinet privat care se concentrează pe ajutarea femeilor în obținerea pierderii sustenabile în greutate.
Lasă un răspuns