
REZUMAT
- Originar din Asia de Sud, ghimbirul este folosit de sute de ani ca aliment, condiment și medicament naturist pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv artrită, gripă, hipertensiune arterială și migrene.
- O analiză sistematică din 2013 susține că ghimbirul are un potențial anticancerigen bine documentat. Substanțele sale funcționale, cum ar fi gingerolii, shogaolul și parasolii au proprietăți anticancerigene importante.
- Pentru menținerea sănătății prostatei și prevenția apariției cancerului, recomandăm și adăugarea unui supliment naturist ca Urotrin.
Originar din Asia de Sud, ghimbirul este folosit de sute de ani ca aliment, condiment și medicament naturist pentru o varietate de afecțiuni.
Ghimbirul poate contribui la tratarea artritei, gripei, hipertensiunii arteriale, stărilor de greață și migrenelor. Cercetările din zilele noastre încep să dezvăluie din ce în ce mai multe beneficii ale acestei plante.
Asociația Americană de Nutriție a inclus ghimbirul în lista cu cele mai bune surse de fosfor, magneziu și calciu. Mai mult decât atât, ghimbirul conține vitamine (A, C și e), beta-caroten și zinc.
Aceștia din urmă sunt antioxidanți puternici care pot contribui la menținerea sănătății prostatei și la protejarea acesteia de efectele negative exercitate de radicalii liberi de oxigen, ce favorizează îmbătrânirea prematură a țesuturilor și dezvoltarea cancerului.
Drept mărturie la cele spuse anterior stau studiile desfășurate în Japonia, care dezvăluie faptul că populația niponă are una dintre cele mai mici incidențe ale cancerului de prostată, pusă pe seama consumului ridicat de ghimbir în rândul acesteia.
Deci cum stă treaba cu ghimbirul și prostata? Citește mai multe în continuare.
Este ghimbirul cel mai bun aliment pentru o prostată sănătoasă?
Menținerea sănătății prostatei este un lucru extrem de important. În absența acesteia, nu se poate produce lichidul seminal, principala „modalitate de transport” a spermatozoizilor.
De asemenea, foarte multe bărbați, mai ales în jurul vârstei de 50 de ani, dezvoltă fie hiperplazie benignă de prostată, fie cancer de prostată, ce are o mortalitate extrem de ridicată.
Prin urmare, este de datoria fiecărui bărbat să ia măsurile necesare pentru menținerea sănătății prostatei sale, fie prin modificări dietetice, fie prin utilizarea unor suplimente naturale.
Una dintre măsurile dietetice, din ce în ce mai popularizate, se referă la consumul de ghimbir, ce pare a avea un potențial extrem de ridicat de reducere a riscului de apariție a cancerului prostatic, precum și de asigurare a sănătății prostatei.
O analiză sistematică din 2013 susține că ghimbirul are un potențial anticancerigen bine documentat. Substanțele sale funcționale, cum ar fi gingerolii, shogaolul și parasolii au proprietăți anticancerigene importante.
Cercetătorii au descoperit că aceste substanțe controlează anumite proteine care ajută la distrugerea celulelor canceroase de prostată. Acest ingredient magic suprimă, de asemenea, răspândirea cancerului. Ele stimulează producția de celule imunitare fagocitare care luptă direct împotriva tumorilor canceroase.
Un alt studiu a explorat beneficiile extractului de ghimbir pentru bărbații cu cancer de prostată. În cadrul studiului din 2012, publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție, s-a administrat extract de ghimbir unor șoareci cu cancer de prostată.
Cercetătorii susțin că extractul de ghimbir are un efect însemnat în stoparea creșterii celulelor canceroase. De asemenea, ei susțin că ghimbirul induce moartea celulelor canceroase de prostată (moartea celulară este cunoscută și sub numele de apoptoză).
Cel mai important, extractul de ghimbir nu a dus la nicio toxicitate în țesuturile normale, cu diviziune rapidă, cum ar fi intestinul și măduva osoasă.
Un studiu mai recent, publicat în 2017, a investigat proprietățile anticancerigene ale fitochimicalelor din ghimbir asupra celulelor cancerigene rezistente la docetaxel.
Studiile au arătat că 6-gingerolul, 8-gingerolul, 6-dehidrogingerdionul, 6-shogaolul și 10-shogaolul, sunt compuși bioactivi din ghimbir care au o capacitate imensă de a distruge celulele cancerigene și de a preveni apariția rezistenței la chimioterapice.
Pentru alte informații referitoare la sănătatea prostatei, îți recomandăm să citești articolele noastre din categoria dedicată prostatei.
Care sunt celelalte soluții pentru o prostată sănătoasă?
După cum probabil știi, ceea ce mâncăm joacă un rol extrem de important în ceea ce privește sănătatea organismului, iar unele alimente pot avea beneficii reale pentru persoanele care au prostata mărită.
Spre exemplu, cafeaua este un aliment bun pentru sănătatea prostatei, deoarece are capacitatea de a reduce cu 7% riscul de apariție a cancerului de prostată localizat, cu 12% riscul de apariție a cancerului de prostată avansat și cu 16% riscul de apariție a cancerului de prostată cu evoluție fatală.
Pe lângă alimente, riscul de apariție a prostatei mărite și chiar tratarea acesteia, poate fi realizată cu ajutorul unor suplimente naturale pentru prostata mărită și prostatita cronică.
Un astfel de supliment este Urotrin, un medicament naturist, ce conține doar ingrediente naturale, preponderent extracte vegetale recunoscute pentru aportul de substanțe benefice organismului uman, cu efecte pozitive asupra funcției vezicii urinare, prostatei, dar și a funcției sexuale.
Prin intermediul extractului de pin, afine, urzică și mușețel, Urotrin previne inflamarea prostatei, apariția modificărilor maligne la nivelul țesutului prostatic, ameliorează simptomele urinare, contribuie la recuperarea funcției erectile și la restabilirea producției normale de hormoni androgeni.
Concluzii
Se pare că ghimbirul este mai mult decât un simplu aliment sau condiment, este un adevărat medicament natural, ce poate preveni una dintre cele mai mortale boli ale bărbaților cu vârsta peste 50 de ani și anume cancerul de prostată.
Pentru o și mai bună protecție împotriva cancerului de prostată sau doar pentru simpla menținere a sănătății prostatei, recomandăm și utilizarea unui supliment natural ca Urotrin.

Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.
Lasă un răspuns