Hemoroizii sunt niște vene inflamate, din jurul anusului, care pot complica realizarea multor aspecte cotidiene, mai ales atunci când vine vorba de sport sau chiar și exercițiile fizice pe care înainte le-ați fi considerat a fi banale.
Așadar, în această prezentare, vă vom pune la dispoziție câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare dacă urmăriți tratarea sau prevenirea hemoroizilor.
Ce exerciții sunt recomandate pentru hemoroizi?
Deși exercițiile și, în general, sportul sunt acțiuni esențiale și benefice corpului, în cazul hemoroizilor, nu orice tip de exercițiu este recomandat întrucât ar putea înrăutăți situația cu care vă confruntați la momentul actual.
De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că, prin executarea unor anumite poziții sau exerciții dintre cele pe care le vom prezenta, nu veți scăpa în totalitate de hemoroizi, ci acest lucru doar va contribui la ameliorarea durerii cauzate.
- Exerciții pe banda de alergare
- Mersul pe jos și alte exerciții cardiovasculare
- Exerciții în apă, precum înotul sau aerobicul în apă
- Exerciții care vizează mușchii sfincterului
- Exerciții Kegel sau similare pentru partea pelvină
- Yoga și alte exerciții asemănătoare, cu o mișcare controlată, pentru a contribui la întărirea țesuturilor abdominale și rectale
Totodată, dacă vizați îndepărtarea totală a hemoroizilor, trebuie să aveți în vedere câteva lucruri importante, pe care trebuie să le includeți în rutina dumneavoastră zilnică, și care vor participa la reglarea sănătății dumneavoastră.
Așadar, printre aceste aspecte menționăm și menținerea unei hidratări corespunzătoare, purtarea unor haine mai largi, care să permită corpului să respire după cum este necesar, includerea unei diete bogate în fibre.
De asemenea se recomandă și efectuare unei băi calde, care poate calma zona afectată, reducând riscul apariției unor noi hemoroizi.
Ce exerciții trebuie evitate atunci când ne confruntăm cu hemoroizi?
Dacă vă confruntați cu prezența hemoroizilor, vă recomandăm să evitați exercițiile prin intermediul cărora ați putea pune o presiune și mai profundă asupra zonei deja afectate. Astfel, printre aceste exerciții și sporturi, menționăm călăritul, ciclismul, canotajul și exercițiile cu haltere, care nu vor face decât să vă agraveze situația hemoroidală.
De asemenea, pentru a diminua simptomele acestora, puteți lua în considerare o variantă foarte bună pentru hemoroizii interni și externi, ce trebuie aplicată local, și cu ajutorul căreia vă veți putea diminua efectele neplăcute.
Concluzie
Așadar, indiferent dacă aveți hemoroizi sau doriți doar prevenirea acestora ca să nu fiți nevoit să tratați mai târziu, vă puteți gestiona simptomele atât prin modificări ale dietei, cât și printr-un plan de exerciții bine implementat.
Melissa Mitri, MS, RD este un nutriționist-dietetician licențiat precum și un scriitor profesionist în domeniul sănătății. Deține un cabinet privat care se concentrează pe ajutarea femeilor în obținerea pierderii sustenabile în greutate.
Lasă un răspuns