Deși se cunosc multe despre cauzele acneei, inclusiv despre genetica, rolul hormonilor, al bacteriilor, inclusiv al Cutibacterium acnes și despre inflamație, sunt disponibile foarte puține informații științifice despre cauzele erupțiilor de acnee sau „erupții”.
Nu există nicio îndoială că apar erupții – la fel ca și în alte afecțiuni inflamatorii cronice ale pielii care cresc și dispar ca eczema – dar lipsesc cercetări bune despre ce declanșează astfel de erupții.
Aproape toate tratamentele pentru acnee durează săptămâni pentru a funcționa, așa că nu există o soluție rapidă. Toate funcționează prin prevenirea formării de noi pete, mai degrabă decât să le distrugă pe cele existente.
Dacă ați găsit o cauză a erupțiilor din experiența anterioară și ați găsit o modalitate de a preveni acneea, respecta-ți regimul!
De asemenea, va recomandăm să folosiți cele mai bune suplimente naturale pentru tratarea acneei, dacă deja va confruntați cu aceasta.
Dacă nu, iată cele mai bune lucruri de făcut pentru pielea dumneavoastră pentru a preveni acneea!
A se vedea și: Cum se pot elimina cicatricile de acnee
Care sunt cele mai bune metode prevenție pentru acne
Curățați-vă telefonul mobil
Curățarea telefonului mobil nu este probabil primul lucru pe care vă gândiți să-l faceți. Gândiți-vă la asta pentru o secundă – vă sprijiniți telefonul chiar pe partea laterală a feței. Atunci poate că vă obosesc brațele, așa că îl schimbați pe cealaltă parte.
Ați luat acel telefon mobil acoperit cu bacterii și le-ați răspândit pe toată fața, mărind șansele de a cauza viitoare erupții.
Uleiurile din machiaj și pielea noastră se acumulează fără să vedem pe telefoanele noastre mobile. Dacă observați erupții care apar pe obraz sau maxilar, telefonul mobil ar putea fi cauza posibilă.
Spălați-vă fața de pernă
La fel cum un telefon mobil colectează uleiurile pielii și celulele moarte, la fel și fața de pernă.
Spălarea regulată a feței de pernă, precum și dormitul pe spate pot ajuta la eliminarea acneei apărute în timpul somnului.
În mod special, dormitul pe spate poate menține porii deschiși și împrospătați, prevenind erupțiile.
Mâncați o dietă echilibrată, concentrându-vă mai puțin pe alimentele procesate
Alimentele care provoacă creșterea glicemiei vă cresc rapid nivelul de insulină. Prea multă insulină poate declanșa modificări în corpul dumneavoastră care, la rândul lor, stimulează activitatea glandelor producătoare de ulei.
Potrivit unui studiu al Jurnalului American de Nutriție, este posibil să aveți mai puține erupții dacă adăugați mai multe cereale integrale, fasole și legume în dietă, în timp ce reduceți consumul de paste, orez alb, pâine albă, lactate și zahăr.
Nu vă mai atingeți fața – chiar dacă nu o realizati, o faceți!
Poate credeți că nu vă atingeți fața des, dar o atingeți vreodată subconștient pe parcursul zilei? Poate vă odihniți bărbia în mână sau vă frecați mâinile pe față dacă sunteți obosit?
Acordați-vă puțin timp pe parcursul zilei și încercați să acordați atenție de câte ori vă atingeți fața.
Dacă vă atingeți fața toată ziua, aceasta este cea mai murdară parte a corpului dumneavoastră. Este important să nu vă spălați doar mâinile, ci și fața.
Reduceți nivelul de stres
Stresul nu afectează doar apariția acneei, ci și înrăutățește sănătatea generală a pielii. Este obișnuit ca stresul să facă pielea să producă mai mult ulei. Cea mai bună soluție este să găsiți un antistres zilnic care să funcționeze pentru dumneavoastră.
Pentru unii ar putea fi să facă yoga sau să citească o carte, iar pentru alții doar un somn relaxant va ajuta la reducerea acestor niveluri de stres.
Spălați-vă fața înainte de culcare
Uleiul de pe piele este un teren de reproducere a bacteriilor, iar bacteriile vor cauza acnee.
Dormitul cu machiajul neînlăturat, și adăugarea de ulei, murdărie și resturi care s-au acumulat pe piele în timpul zilei, poate declanșa acneea.
Nu mai stoarceți coșuri
Când scoateți un coș, riscați să împingeți bacteriile mai adânc sau să le răspândiți pe sub piele, înmulțindu-le. Acest lucru este valabil mai ales în cazul leziunilor chistice profunde.
Nu mai purtați haine mulate
Ați purtat o pălărie sau poate o cămașă mulată în ultima vreme? Orice lucru care poate prinde transpirația și bacteriile împotriva pielii vă poate înfunda porii și poate dezvolta cosuri.
În mod ideal, totuși, cel mai bine este să purtați îmbrăcăminte largă și să vă spălați în mod regulat pielea cu un produs de curățare.
Concluzii
Deși aspectul cu siguranță nu este totul, pielea dumneavoastră este o parte cheie a feței pe care o prezentați lumii – la propriu.
Dacă niciunul dintre aceste trucuri nu funcționează, ar putea fi timpul să solicitați ajutor de la un dermatolog.
A se vedea și: Dieta anti-acnee scăpați de acnee mâncând mai sănătos
Melissa Mitri, MS, RD este un nutriționist-dietetician licențiat precum și un scriitor profesionist în domeniul sănătății. Deține un cabinet privat care se concentrează pe ajutarea femeilor în obținerea pierderii sustenabile în greutate.
Lasă un răspuns