Nimănui nu îi place să aibă accese de acnee sau lupte lungi cu îngrijirea pielii. Din păcate, acneea are o gamă largă de cauze care pot face dificilă tratarea cu o abordare universală. Cunoașterea diferitelor situații și elemente care pot agrava acneea este vitală pentru prevenirea și tratarea acesteia.
Pielea umană are mici găuri cunoscute sub numele de pori. Porii pot fi obturați și înfundați de bacterii, ulei, murdărie și chiar și celule moarte. Acei contaminanți pot contribui la dezvoltarea acneei, adesea cunoscută pur și simplu sub denumirea de coșuri.
Există în momentul de față multe tratamente pentru aceasta, iar noi vă recomandăm să utilizați cele mai bune suplimente naturale pentru tratarea acneei.
Mulți oameni cred că acneea apare doar la adolescenți, dar nu este cazul. Mulți se confruntă cu acneea la adulți la vârsta de 20 de ani. Câțiva dintre nefericiți suferă de acneea la adulți la 30 de ani, la 40, la 50 de ani sau chiar în vârstă.
Acneea continuă la adulți pare să fie mai frecventă la femei și pare să aibă o bază hormonală. Citiți mai departe pentru a afla despre cauzele acneei!
A se vedea și: Care sunt tipurile de acnee
Care sunt factorii care contribuie la apariția acneei
1. Hormoni
Când androgenii cresc atât la băieți, cât și la fete în timpul pubertății, glandele sebacee de sub piele se măresc și produc mai mult sebum sau ulei. Prea mult sebum dăunează pereților celulari ai porilor și permite bacteriilor să se dezvolte.
Modificările hormonale în timpul menstruației, sarcinii și utilizarea contraceptivelor orale pot afecta producția de sebum și pot cauza dezvoltarea sau reapariția acneei.
2. Ereditatea
Există dovezi majore pentru o influență genetică asupra acneei. Afecțiunea apare în familii și, dacă ambii părinți au avut acnee, este posibil să o dezvoltați și dumneavoastră.
3. Produse de înfrumusețare pe bază de ulei
Machiajul, cremele hidratante, loțiunile și produsele de păr care conțin sulfați care blochează porii, iar uleiul mineral, untul de cocos, untul de cacao și siliconii pot încuraja blocarea porilor pielii.
Căutați produse cosmetice, articole de toaletă și creme de protecție solară non-comedogenice, fără ulei și fără parfum.
De asemenea, substanțele chimice dure din detergentul de rufe pot irita pielea sensibilă.
4. Stres și anxietate
Stresul psihologic și emoțional afectează direct nivelurile de hormoni precum cortizolul și adrenalina, agravând acneea. Acești hormoni de stres stimulează glandele sebacee pentru a produce testosteron care crește producția de ulei și înfundă porii.
5. Medicamente
Medicamentele care conțin androgeni, corticosteroizi sau litiu pot agrava acneea.
6. Dieta
Cercetările recente au descoperit o legătură directă între o dietă cu index glicemic ridicată și acnee. Un studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics a descoperit o asociere între acnee și dietele bogate în produse lactate, dulciuri, orez, pâine, cartofi și paste.
7. Barba partenerului tău
Când fața ta netedă se freacă de o barbă înțepătoare sau de o mustață, aceasta provoacă frecare care stimulează producția de ulei pe față.
8. Stoarcerea de coșurilor
Când încercați să spargeți un coș, este ușor să împingeți infecția bacteriană mai jos și să o răspândiți sub piele. Acest lucru cauzează doar blocare, umflare și roșeață, multiplicându-vă cosurile. De asemenea, face mai probabile cicatricile.
9. Prea mult soare
Arsurile solare provoacă uscarea pielii, ceea ce declanșează producția de mai mult ulei pentru a compensa. Uleiul în exces duce la mai multă acnee.
10. Presiunea asupra pielii dumneavoastră
Atingerea frecventă a feței sau expunerea acesteia la frecări repetate poate agrava acneea. Telefoanele mobile, hanoracele, pălăriile, căștile, gulerele strânse și propriile mâini pot face ca transpirația și bacteriile să rămână prinse pe piele, înfundând porii și producând cosuri.
Concluzii
Porii blocați ai pielii provoacă acnee. Porii devin blocați de o varietate de factori precum bacterii, ulei, murdărie și celule moarte ale pielii. Fiecare por este deschiderea către un folicul, care constă dintr-un fir de păr și o glandă uleioasă.
Glandele uleioase eliberează ulei care urcă pe păr și pe suprafața pielii prin deschiderea porilor. Uleiurile pielii o mențin moale.
Acneea apare atunci când apare o problemă în una sau mai multe dintre porțiunile procesului de lubrifiere a pielii. Adesea, mai mult de un factor cauzează acneea. Acești factori perturbă diferitele părți ale operațiunilor normale ale pielii:
- Pielea poate crea prea mult ulei, ceea ce duce la înfundarea foliculilor;
- Celulele moarte ale pielii se pot acumula și înfunda porii;
- Bacteriile pot crește și pot bloca porii prin infecții.
Toate aceste probleme pot contribui la erupțiile de acnee. Oricare dintre cele de mai sus poate provoca un cos, care apare atunci când bacteriile cresc sub suprafața unui por înfundat.
A se vedea și: Cele mai puternice remedii la domiciliu pentru acne
Anthony Dugarte, MD are mai mult de un deceniu de experiență în domeniul forței și condiționării, al nutriției și al exercițiilor de reabilitare, precum și în redactarea și revizuirea conținutului legat de sănătate și stare de bine.
Lasă un răspuns