Obținerea unor cantități adecvate de alimente bogate in vitamina e este esențială pentru sistemul imunitar, sănătatea vaselor de sânge și, mai important, pentru a menține pielea tânără și strălucitoare.
Din fericire, există o mulțime de alimente care conțin vitamina E, așa că o revizuire rapidă a dietei dumneavoastră va dezvălui cât de mult din acest nutrient restaurator consumați zilnic.
O doză sănătoasă care conține nuci, semințe și unele uleiuri conțin cea mai mare parte de vitamina E pe porție. În afară de acestea, unele legume de culoare verde închis, câteva fructe și chiar unele tipuri de fructe de mare sunt bogate în acest nutrient.
Care sunt cele mai bune alimente care contin vitamina e?
În cele ce urmează vom descoperi împreună ce alimente contin vitamina e, furcte cu vitamine e și toate tipurile de alimente bogate in vitamina e.
Semințe de floarea soarelui
Multe persoane se bucură să consume semințe de floarea soarelui ca gustări. Ele sunt o sursă bogată de vitamina E. Din punct de vedere tehnic, fiecare porție de 100 de grame de semințe de floarea soarelui conține 35,17 miligrame de vitamina E. Aceste semințe sunt, de asemenea, pline cu substanțe nutritive care mențin sistemul digestiv să funcționeze corect.
Migdale
Dintre familia fructelor uscate, migdalele au o cantitate mare de vitamina E. Migdalele conțin 25,63 miligrame de vitamina E pentru fiecare porție de 100 g.
Alune de padure
Acestea sunt fructele se consumă ca gustări. Alunele sunt bogate în antioxidanți care oferă protecție împotriva oxidării celulare. În plus, prezența componentelor vitaminei E îi susține beneficiile de eliminare a radicalilor liberi. Fiecare 100 de grame de alune conțin aproape 15 miligrame de vitamina E.
Muguri de pin
Aceste nuci conțin 9,3 miligrame de vitamina E la 100 de grame de porție. Nucile de pin pot fi consumate sub formă prăjită sau presărate peste feluri de mâncare. Aceste semințe minuscule sunt, de asemenea, bogate în nutrienți, inclusiv vitamine, grăsimi sănătoase pentru inimă și minerale.
Napi
Napii se clasează pe primul loc în rezultatul căutării atunci când introduceți „ce legume au vitamina E”. Această legumă conține aproape 2,9 miligrame de vitamina E la 100 de grame.
Spanac
Spanacul este plin de antioxidanți și nutrienți, încadrându-se în categoria de legume cu vitamina E. Multe persoane iubesc să adauge spanac în salată și în bucătăria lor datorită gustului său blând și dulce. Conține aproximativ 2,0 miligrame de vitamina E la 100 de grame de porție.
Chard elvețian
Chardul elvețian cu frunze verde închis conține 1,9 miligrame de vitamina E la 100 de grame de porție.
Brocoli
Face parte din familia conopidă, broccoli face parte din legumele bogate în vitamina E. Conține 1,5 miligrame de vitamina E la 100 de grame de porție.
Sparanghel
Este o sursă bună de vitamina E, care este de aproape 1,5 miligrame la 100 de grame de porție.
Măsline
Măslinele sunt destul de populare printre iubitorii de mâncare. Aceste fructe mici conțin aproximativ 3,8 miligrame de vitamina E la 100 de grame.
Avocado
O combinație perfectă pentru salate, avocado este bogat în nutrienți. De exemplu, fiecare 100 de grame de avocado conține aproximativ 2,1 miligrame de vitamina E.
Merișoare
Din punct de vedere științific, 100 de grame de merișoare conțin aproximativ 2,1 miligrame de vitamina E. Prin urmare, oamenii pot combina aceste fructe cu cereale sau deserturi pentru a servi scopului.
Ulei de floarea soarelui
Extras din semințele de floarea soarelui, acest ulei are un gust bland. În ceea ce privește vitamina E, 100 de grame de ulei de floarea soarelui conțin 41 de miligrame de compus.
Ulei de migdale
Acest ulei are un gust dulce, care este ideal pentru gătit și îngrijirea personală. 100 de grame de ulei de migdale conțin 39 de miligrame de vitamina E.
Care sunt beneficiile vitaminei E pentru sănătate?
Vitamina E poate acționa magic asupra pielii. Vitamina E și uleiul său vă pot îmbunătăți umiditatea pielii. Beneficiile de hidratare ale vitaminei E pot ajuta pielea să arate mai strălucitoare și mai puțin ridată. Tratează reacțiile alergice, mâncărimea pielii și uscarea pielii.
Unele studii sugerează că poate reduce riscul de cancer de piele. Un studiu a sugerat, de asemenea, că aplicarea topică a vitaminei E poate reduce simptomele psoriazisului.
Vitamina E conține antioxidanți care ajută la prevenirea sindromului unghiilor galbene și a cuticulelor crăpate ale unghiilor. De asemenea, întărește unghiile fragile și uscate.
Rezultatele studiului sugerează că suplimentarea cu vitamina E reduce leziunile oculare legate de vârstă și îmbunătățește vederea. Unele date arată că vitamina E scade progresia cataractei.
Vitamina E vă poate îmbunătăți imunitatea și vă poate ajuta să vă mențineți corpul sănătos pe măsură ce vă crește vârsta. Suplimentarea zilnică a acestei vitamine vă poate întări imunitatea. Vitamina E este plină de antioxidanți care vă ajută corpul să lupte împotriva infecției.
Suplimentarea cu vitamina E poate preveni riscul bolilor de inima prin scăderea nivelului de colesterol rău.
Vitamina E ajută la reducerea inflamației cronice cauzate de diabetul zaharat de tip II și insuficiența cardiacă.
Vitamina E îmbunătățește fertilitatea masculină prin îmbunătățirea calității spermatozoizilor. Barbatii cu infertilitate au aratat o imbunatatire semnificativa a ratei de fertilizare dupa ce au luat vitamina E timp de trei luni.
Care este cantitatea zilnică recomandată de vitamina e
- Naștere – 6 luni* 4 / 6 mg;
- 7 luni – 12 luni* 5 / 7,5 mg;
- 1 – 3 ani 6 / 9 mg;
- 4 – 8 ani 7 / 10,4 mg;
- 9 – 13 ani 11 / 16,4 mg;
- 14 – 18 ani 15 / 22,4 mg;
- Adulti (masculi si femei) 15 / 22,4 mg;
- Sarcina 15 / 22,4 mg;
- Alăptarea 19 / 28,4 mg.
Poate cauza simptome consumul de prea multă vitamina e
Luarea zilnică de vitamina E numai din suplimente alimentare poate fi dăunătoare, deoarece acestea conțin cantități mult mai mare de vitamina E decât doza zilnică recomandată. S-a descoperit că acest lucru ar putea crește riscul de sângerare și accident vascular cerebral.
Într-un studiu, de exemplu, bărbații care au luat 400 UI de vitamina E în fiecare zi timp de câțiva ani au avut un risc crescut de cancer de prostată.
Concluzii
Vitamina E este o vitamină solubilă in grăsimi și este un antioxidant puternic. Funcția antioxidanților este de a proteja țesuturile de efectele nocive ale leziunilor induse de radicalii liberi.
Pe lângă rolul său ca antioxidant, se presupune că vitamina E joacă un rol în funcția imunitară, funcția cognitivă și alte activități metabolice.
Acesta este motivul pentru care respectarea zilnică a dozelor recomandate de vitamina E este esențială pentru buna funcționare a corpului uman!
Ana Reisdorf este un nutriționist-dietetician licențiat cu peste 13 ani de experiență în domeniul nutriției și dieteticii. Este fondatoarea unei agenții de „content-writing” alcătuită în întregime din experti în domeniul nutriției.
Lasă un răspuns