REZUMAT
- Igiena deficitară, consumul de fructe și legume nespălate, procurarea de carne de porc din surse nesigure sau accesul la surse de apă neverificate sunt doar câțiva dintre factorii care contribuie la apariția parazitozelor intestinale.
- Paraziții intestinali se fixează la nivelul intestinului subțire (de unde și denumirea de „paraziți intestinali”) și se hrănesc cu alimentele pe care le consumă gazda, astfel putând să inducă apariția senzației de foame.
Igiena deficitară, consumul de fructe și legume nespălate, procurarea de carne de porc din surse nesigure sau accesul la surse de apă neverificate sunt doar câteva cauze care contribuie la apariția infecțiilor parazitare.
Parazitozele intestinale au o etiologie variată, putând fi provocate de viermi, precum limbricii, oxiurile, teniile, toxocarele etc.
Printre simptomele cel mai frecvent întâlnite în cazul infestării intestinale cu paraziți amintim: durerea abdominală, diareea, greața și vărsăturile, oboseala, pierderea inexplicabilă în greutate și sensibilitatea abdominală.
De asemenea, o persoană care suferă de o parazitoză intestinală poate prezenta sânge și mucus în scaun ca urmare a leziunilor pe care le produce parazitul la nivelul tubului digestiv.
În situații excepționale, viermii pot pătrunde la nivelul tractului respirator și produce moartea gazdei.
Una dintre întrebările adresate frecvent cu privire la simptomele ce pot fi provocate de paraziții intestinali se referă la capacitatea paraziților intestinali de a stimula apariția senzației de foame. Sunt paraziții intestinali capabili de așa ceva? Haideți să aflăm!
Pot paraziții intestinali să stimuleze senzația de foame?
Pentru a te elibera rapid de povara acestei întrebări, putem confirma că paraziții intestinali au capacitatea de a provoca senzația de foame.
Având în vedere că majoritatea paraziților intestinali se fixează la nivelul intestinului subțire (de unde și denumirea de „paraziți intestinali”) și se hrănesc cu alimentele pe care le consumă gazda, atunci se explică de ce senzația de foame nu este niciodată abolită.
Cum pot preveni apariția paraziților intestinali?
Spălarea fructelor și a legumelor, igiena mâinilor înainte de masă, consumul de apă din surse sigure și procurarea de carne de porc din surse verificate sunt doar câteva metode pentru a preveni o infecție cu un parazit intestinal.
Cum pot trata o parazitoză intestinală?
Parazitozele intestinale pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor antiparazitare clasice, dar recomandarea noastră este să folosești un medicament naturist precum Parazitol.
Probabil te întrebi de ce ai renunța la pastilele antiparazitare obișnuite și ai utiliza un supliment precum cel enunțat mai sus, iar noi suntem aici să îți spunem că un supliment ca Parazitol este mult mai eficient decât orice alt antiparazitar de sinteză și are avantajul că nu produce deloc efecte adverse.
Parazitol conține extract de moringa oleifera, extract de turmeric și alte extracte din plante naturale care inhibă metabolismul paraziților și favorizează eliminarea lor prin scaun.
La fel de eficient este și Wormin, un alt antiparazitar natural recomandat de experții noștri.
Dacă vrei să afli mai multe despre posibilitățile naturiste de tratare a parazitozelor intestinale și să faci o comparație între diverse opțiuni de tratament, atunci vezi cele mai bune medicamente naturiste pentru paraziții intestinali.
Concluzii
Parazitozele intestinale nu trebuie să aibă un impact semnificativ și de lungă durată asupra vieții bolnavilor.
Poți scăpa de simptomele neplăcute ale parazitozelor intestinale, extrem de rapid, cu ajutorul suplimentelor naturale recomandate de experții noștri: Parazitol, Wormin sau Germixil.
Ana Reisdorf este un nutriționist-dietetician licențiat cu peste 13 ani de experiență în domeniul nutriției și dieteticii. Este fondatoarea unei agenții de „content-writing” alcătuită în întregime din experti în domeniul nutriției.
Lasă un răspuns