Mulți factori pot duce la căderea părului la bărbați. De la modificări hormonale la diverse afecțiuni medicale, chelie poate fi declanșată de multe alte motive.
Este o afecțiune mai frecventă la bărbați, dar poate apărea și la femei.
Căderea părului este un proces care poate diferi de la o persoană la alta.
Pentru unii, poate fi treptat, în timp ce alții pot experimenta căderea bruscă a părului și pete de chelie pe tot capul.
Este un fenomen natural; deci nu este nevoie să vă faceți griji pentru căderea câțiva foliculi. Ar putea exista multe cauze ale căderii părului, care includ dieta, deficiența de minerale, vitamine pentru căderea parului, stresul, poluarea și genetica.
Există mai multe semne diferite că ați putea începe să experimentați căderea părului (sau că ați pierdut părul de ceva timp).
Din fericire, există numeroase metode foarte bune care pot minimiza aceste simptome!
De la rărirea părului de pe tot capul până la o linie de păr în retragere, chelia masculină vine sub mai multe forme.
Recunoașterea semnelor de chelie masculină este o parte importantă a procesului de tratament sau prevenire.
Deoarece chelie masculină apare în etape, este posibil să recunoașteți semnele suficient de devreme pentru a inversa căderea părului sau pentru a preveni orice deteriorare suplimentară a liniei părului.
Mai jos, am enumerat trei semne de avertizare de care ar trebui să fii conștient, precum și remedii pentru căderea părului simple, dar eficiente, prin care poți lua măsuri pentru a preveni căderea părului.
Cum se poate preveni căderea parului
Înțelegeți ce cauzează pierderea părului
Pentru a trata corect căderea părului în exces, este important să înțelegeți de ce vă pierdeți părul în primul rând.
În timp ce cea mai frecventă cauză a căderii părului este chelia masculină, există și alte condiții potențiale de care trebuie să țineți cont atunci când vă gândiți de ce vă cade părul. Unele dintre acestea includ:
Condiții medicale
- Afecțiuni tiroidiene: tulburările grave ale tiroidei, cum ar fi boala Hashimoto, pot provoca căderea părului. Cu toate acestea, dacă aceasta este cauza, probabil că veți avea alte simptome, cum ar fi oboseala sau creșterea în greutate.
- Malnutriție: Malnutriția severă, în special în proteine, poate duce la modificări ale părului. Cu toate acestea, această cauză este puțin probabilă fără un aport extrem de scăzut de calorii și proteine.
- Alopecia areata: Această afecțiune provoacă căderea părului în pete mici, de obicei neobservate. Alopecia areata apare atunci când sistemul imunitar atacă foliculii de păr
- Efluviu telogen: Acesta este un tip temporar de cădere a părului cauzat adesea de evenimente foarte stresante, care induc anxietate sau traumatice, spitalizare sau chiar anumite efecte secundare ale medicamentelor. Poate fi confundată cu căderea permanentă a părului, dar este reversibilă.
- Tinea capitis: Această afecțiune este o infecție fungică a scalpului care provoacă pete mici, solzoase și pustule pe scalp. Tinea capitis, dacă este lăsată netratată, poate duce la căderea părului din cauza cicatricilor permanente.
Acum că ați înțeles ce cauzează căderea părului, iată ce puteți face:
1. Faceți ca minoxidilul sau forcapilul anti căderea părului să facă parte din rutina dumneavoastră zilnică. Minoxidil (Rogaine) este dovedit științific că oprește căderea părului la majoritatea bărbaților care îl folosesc zilnic. Minoxidilul topic este disponibil fără prescripție medical. Este găsit și sub forma unor șampoane pentru căderea părului.
Forcapilul reprezintă una dintre cele mai bune metode de pe piață împotriva căderii părului!
2. Schimbați-vă coafura si folosiți sampon pentru prevenirea caderii parului. De asemenea, încercați să evitați coafurile strânse precum împletiturile, cocurile sau cozile de cal.
3. Reduceți stresul cu schimbări mici și simple ale stilului de viață. Jurnalul American de Patologie spune că stresul este legat de o afecțiune a căderii părului numită efluviu telogen.
Deci, întâmpinarea unor crize frecvente de anxietate și îngrijorare poate determina retragerea firului părului mai repede decât ar trebui.
Dacă vă simțiți stresat și copleșit, petreceți puțin timp în fiecare zi făcând ceva care vă face fericit.
4. Mâncați mese care sunt bogate în complexe de vitamine pentru căderea parului. Dieta necorespunzătoare poate fi o cauză principală a retragerii firului de păr.
Tot ce trebuie să faceți este să găsiți echilibrul potrivit pentru a adăuga mai multe fructe și legume la fiecare masă sau să nu săriți peste doza zilnică de multivitamine.
5. Masați-vă părul pe spate. Studiile au arătat că masajele regulate ale scalpului pot îmbunătăți grosimea și creșterea părului. Acest lucru se manifestă în special la bărbații cu chelie masculină.
Acesta reprezintă un tratament împotriva căderii părului făcut acasă.
Concluzii
Una dintre cheile pentru oprirea căderii părului este să înveți despre semnele comune ale cheliei și să acționezi cât mai curând posibil. Mai simplu spus, cu cât luați măsuri mai devreme pentru a preveni căderea părului, cu atât veți putea economisi mai mult păr.
Din păcate, identificarea căderii părului nu este întotdeauna ușoară. Cu multe mituri despre chelie circulând pe internet, este ușor să confundați căderea normală a părului (din foliculii de păr nedeteriorați, care se vor întoarce în timpul ciclului de creștere a părului) cu chelie masculină.
Din fericire, există câteva semne reale ale cheliei masculine pe care le puteți folosi pentru a identifica și a face față căderii părului.
Sperăm că articolul pe care tocmai l-ați lecturat va aduce lume asupra subiectului căderii părului si tratamentului căderii părului.
Ana Reisdorf este un nutriționist-dietetician licențiat cu peste 13 ani de experiență în domeniul nutriției și dieteticii. Este fondatoarea unei agenții de „content-writing” alcătuită în întregime din experti în domeniul nutriției.
Lasă un răspuns