
Hemoroizii sunt vene umflate care apar în partea inferioară a rectului și anusului. Aceștia rezultă adesea din presiunea exercitată asupra venelor în timpul efortului de defecație.
Hemoroizii pot fi atât interni, cât și externi. Atunci când un hemoroid intern prolapsează (trece spre exterior) prin anus, poate provoca simptome precum mâncărimi și usturimi.
Eliminarea scaunelor poate fi un factor iritant suplimentar care accentuează disconfortul.
Anecdotic, se poate obține o ameliorare a acestor manifestări cu ajutorul remediilor naturiste.
Oțetul de cidru de mere s-a dovedit a fi un remediu de casă eficient pentru o serie de afecțiuni. Dar poate funcționa și pentru hemoroizi?
A se vedea și: Cum știți dacă aveți hemoroizi?
Poate fi oțetul din cidru de mere un tratament bun pentru hemoroizi?
Dovezile anecdotice sugerează că oțetul de cidru de mere oferă o ameliorare imediată a durerii și mâncărimii cauzate de hemoroizi. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice disponibile care să susțină acest lucru.
De asemenea, experții avertizează că oțetul de cidru de mere aplicat direct pe piele ar putea provoca iritații și arsuri suplimentare. Au fost raportate cazuri în care oțetul din cidru de mere a provocat arsuri chimice atunci când a fost aplicat pe piele.
În timp ce oțetul de cidru de mere poate fi un remediu naturist util pentru anumite afecțiuni, aplicarea lui direct pe piele ca remediu pentru hemoroizi – fie că sunt interni sau externi- nu este recomandată. Există tratamente mai sigure și mai eficiente disponibile.
Dar dacă totuși vrei să încerci să folosești oțetul din cidru de mere, adaugă-l în cadă când faci baie și lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute.
Este de menționat faptul că, deși nu oferă o ameliorare în cazul în care suferi de hemoroizi, beneficiile oțetului din cidru de mere nu sunt de ignorat. Citește articolul nostru despre cele mai bune jeleuri din oțet din cidru de mere și vezi cum te pot ajuta să scazi în greutate și să îți întărești sistemul imunitar.
Concluzii
Oțetul de cidru de mere are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care pot fi de ajutor în anumite afecțiuni ale pielii.
De asemenea, are și alte beneficii pentru sănătate, scade colesterolul, previne bolile de inimă și reglează glicemia.
Dar când vine vorba de utilizarea oțetului din cidru de mere ca tratament pentru hemoroizi, mai bine folosești un remediu naturist care nu îți arde pielea.
A se vedea și: Ce sunt hemoroizii?
Faci un comentariu sau dai un răspuns?